O nas
Historia firmy Starmeat
Historia firmy sięga roku 2010 gdzie pod nazwą Techno-Food Sp.J. prowadziliśmy działalność w zakresie produkcji mieszanek przyprawowych oraz dodatków funkcjonalnych do przemysłu spożywczego. W 2013 roku w wyniku zmian rynkowych wyspecjalizowaliśmy się w produkcji mięsa drobiowego oddzielonego mechanicznie pod nową nazwą Starmeat S.C. w otwartym zakładzie produkcyjnym w Aleksandrowie Łódzkim, a od 2016 działamy pod nazwą Starmeat Katowicz, Ignatowicz Spółka Jawna. W przeciągu tych kilku lat uparcie dążyliśmy do wypracowania na rynku pozytywnego wizerunku marki zarówno wśród odbiorców jak i dostawców surowca. Efektem tego jest niezmiennie rosnący popyt na nasze produkty, co w połączeniu ze stale poszerzającym się gronem odbiorców umożliwiło nam podjęcie kolejnych kroków. W roku 2019 rozpoczęliśmy budowę najnowocześniejszego zakładu produkcji mięsa mielonego oraz rozbioru w Polsce, a już pod koniec roku 2020 rozpoczęliśmy w nim pierwszą produkcję. Na dzień dzisiejszy moce przerobowe nowej fabryki umożliwiają nam produkcję na poziomie 200 ton mięsa na dzień.